Over ons

We zijn Aurélie & Jerry en wonen te Moorsele, een kleine gemeente nabij Kortrijk. We werken beide in de telecomwereld, zijnde op aparte diensten. We zijn samen sinds 2007 en beloofden elkaar eeuwige trouw in 2011. 

We zijn de trotse eigenaars van 4 honden en 1 kat. Kinderen staan nog niet op de planning. 

Naast onze geliefde dieren, zijn we onder andere ook bezig met een andere hobby "cosplay", die onze interesse voor Star Wars en Disney in het algemeen uitdrukt. Deze site gaat evenwel over onze honden en kennel, dus hier is ons verhaal...  

Saint kwam in ons leven in 2011 en heeft ons zoveel geleerd over hondengedrag. Hij is ook degene die Aurélie heeft laten proeven van hondenshows. Spijtig genoeg was dat niet zijn favoriete hobby. Ondertussen heeft Saint ons te vroeg verlaten in mei 2018. We denken nog iedere dag aan hem...

Saint is de reden dat Aurélie te maken kreeg met shows, en we zijn hem daarvoor eeuwig dankbaar.  

Ze zocht naar een ras die zowel beauty als brains combineerde, en na een lange zoektocht die haar liet kennis maken met verschillende rassen en heel wat aantal honden, kwam ze de Border Collie tegen. Na de mogelijkheid te hebben gekregen om er een paar te hebben op logement in het weekend, werd ze verliefd op het ras. Een paar maanden later, in juli 2013, kwam Malibu in ons leven. 

Malibu werd getraind in de gehoorzaamheid en show, alwaar ze haar Belgische jeugdtitel kreeg. Spijtig genoeg kreeg ze een slecht heupresultaat, waardoor we beide activiteiten met haar zijn gestopt. Ze blijft bij ons, om van haar pensioen te genieten. 

Maar Aurélie miste de shows opnieuw, en dus ging ze op zoek naar een showhond die in haar visie van show-type border collie past. 

Na het leren kennen van enkele fokkers, waren de lijnen van onze volgende keuze vrij voor de hand liggend. We kenden Frederik & Nathalie al van "of Vipers Pride" vanuit de gehoorzaamheid, en werden helemaal verliefd op Imani. Na een jaar lang wachten, beviel Imani van 5 puppies en zo kwam O'raura in ons leven in januari 2016. Ondertussen is O'raura de basis van onze Border Collie-kennel. 

In 2020 was het tijd voor een nieuwe stap. In december kwam Thala de Golden Retriever onze roedel vervoegen... We hopen een nog mooie toekomst met haar tegemoet te gaan in show, gehoorzaamheid, of nieuwe uitdaging zoals de jacht... 

Belle vervoegde onze roedel en is een klein zusje voor Thala!